Esther ontvangt Tennis Hall of Fame ring tijdens US Open 2023

Esther Vergeer trad in juli al toe tot de International Tennis Hall of Fame. Tijdens US Open 2023 vond een extra ceremonie plaats. Esther Vergeer en Rick Draney werden voorafgaand aan de halve finale van de US Open geëerd tijdens een speciale ceremonie. Daar ontvingen zij beide de International Tennis Hall of Fame-ring.

Vergeer en Draney, beiden voormalige US Open-rolstoeltennis-kampioenen, ontvingen hun ringen op Arthur Ashe Stadium Court voorafgaand aan de halve finale tussen Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev.

Vergeer en Draney kregen hun ringen overhandigd door collega Hall of Famer Stan Smith, in gezelschap van Dan Faber (CEO ITHF), Dr. Brian Hainline (voorzitter van de raad van bestuur en president van de USTA), Stacey Allaster (US Open Tournament Director) en Megan Rose (Managing Director van Major Events voor de USTA). 

"Ik ben vereerd en voel me gevleid. Ik denk dat dit een groot moment is voor rolstoeltennis als geheel, en ik hoop dat jullie allemaal in de toekomst rolstoeltennis zullen bekijken en steunen, want de toekomst van rolstoeltennis ziet er heel rooskleurig uit. Ik ben zeer vereerd dat ik daar een klein beetje deel van uit mag maken.”

Esther Vergeer ring ceremony US Open - Tennis Hall of Fame

De ITHF-ringen worden op maat gemaakt voor elke Hall of Famer, wat duidt op hun lidmaatschap van de meest elitaire tennisclub.